Nieuws/Sport
1241087589
Sport

Estavana Polman opgenomen in voorlopige WK-selectie

Estavana Polman in actie voordat ze geblesseerd raakte.

Estavana Polman in actie voordat ze geblesseerd raakte.

Estavana Polman is opgenomen in de voorselectie van Oranje voor het WK in december. De handbalvedette is momenteel nog herstellende van een zware knieblessure.

Estavana Polman in actie voordat ze geblesseerd raakte.

Estavana Polman in actie voordat ze geblesseerd raakte.

Bondscoach Monique Tijsterman maakte maandag de lijst met 34 speelsters bekend die tot de eerste selectie behoren. Daarop staan alle bekende namen, waaronder dus ook die van Polman. Een aantal weken geleden liet de 29-jarige handbalster nog weten dat haar herstel niet volgens plan verloopt, maar dat ze wel optimistisch blijft over haar kansen om het WK te halen.

„Soms heb je plan 1 en plan 2. En soms werken plan 1, 2 én 3 niet en moet je door naar plan 4. Daar zit ik nu.” Vooral in de timing en het reactievermogen in de knie zit het probleem bij Polman. „Als alles in je knie nep is, dan heb je niet meer de sensoren die de samenwerking triggeren. Ik moet nu gewoon honderdduizend keer oefenen om te zorgen dat het weer samenwerkt. We zijn nu keihard aan het trainen om dat te stimuleren, maar het heeft veel tijd nodig,” aldus Polman.

Zonder de sleutelspeelster kende Nederland een teleurstellend verlopen Olympische Spelen. Oranje werd al in de kwartfinales roemloos uitgeschakeld door Frankrijk, de latere kampioen.

De meest opvallende naam in de voorselectie is die van Djazzmin Trabelsi. Het is voor de speelster van Füchse Berlin de eerste keer dat ze op de longlist staat.

De Oranjevrouwen spelen ter voorbereiding op het WK van 25 tot en met 28 november een toernooi in Noorwegen. Hier neemt de equipe van Tijsterman het op tegen de thuisploeg, Rusland en Zuid-Korea. 18 speelsters stappen een week later op het vliegtuig naar Spanje waar van 1 tot en met 19 december het WK op het programma staat. Nederland verdedigt daar de wereldtitel.