Nieuws/Sport
1241390
Sport

De Rossi verklaart woede op bank Italië

Daniele De Rossi is bepaald niet blij.

Daniele De Rossi is bepaald niet blij.

De blik in de ogen van Daniele de Rossi sprak maandagavond boekdelen. De middenvelder van Italië was het niet met de bondscoach eens.

Daniele De Rossi is bepaald niet blij.

Daniele De Rossi is bepaald niet blij.

De Rossi zat tijdens het play-off-duel met Zweden op de bank en zag dat zijn land in de problemen zat. Na de 1-0 nederlaag in de uitwedstrijd, was de stand in Milaan 0-0. Toch wilde bondscoach Gian Piero Ventura dat de verdedigende middenvelder van AS Roma warm ging lopen. Woedend vertelde De Rossi de assistent die de boodschap door kwam geven: "Waarom zou ik in moeten vallen?" Vervolgens wees hij naar aanvaller Lorenzo Insigne om aan te geven dat dat een betere wissel zou zijn.

"We laten drie spelers tegelijk warmlopen, na vijf minuten gaat er dan drie anderen lopen", legde De Rossi na de 0-0 uit. "Ik zei dat de wedstrijd bijna was afgelopen en dat het geen nut had om mij in te laten vallen. We moesten zien te winnen en hadden niks aan een gelijkspel, dus ik wees naar Insigne."

Uiteindelijk viel geen van de spelers meer in en scoorde Italië ook niet. Een dramatische uitschakeling was het vervolg. Het hield ook meteen het einde van de interlandloopbaan van De Rossi (34) in. 

"We zullen weer opstaan", aldus de middenvelder hoopvol. "Zoals we hebben gedaan na andere deprimerende momenten. Maar Zweden verdient de eer voor deze prestatie, het was verdiend."