Sport/Voetbal
124260828
Voetbal

Toon Gerbrands over opstootjes in stadion: ’Zij die zich hier schuldig aan hebben gemaakt, worden opgespoord’

De PSV-fans konden al binnen twee minuten juichen.

De PSV-fans konden al binnen twee minuten juichen.

PSV gaat onderzoek doen naar wat er woensdag precies is gebeurd in het Philips Stadion in de thuiswedstrijd tegen Galatasaray (5-1) in de tweede voorronde van de Champions League.

De PSV-fans konden al binnen twee minuten juichen.

De PSV-fans konden al binnen twee minuten juichen.

Nadat de Turkse topclub in de 42e minuut tegen scoorde (2-1), waren her en der wat kleine opstootjes te zien. Dat had er vermoedelijk mee te maken dat op sommige plekken fans van Galatasaray tussen de supporters van PSV zaten.

„We zijn het aan onderzoeken. Het is heel vervelend. Het is nog te vroeg om er een statement over te maken. We komen er later op terug”, zei een woordvoerster van de club.

Toen het rustsignaal klonk, en de stadionspeaker de mensen vroeg op hun plaats te blijven zitten, keerde de rust terug. In de tweede helft maakte PSV al snel de 3-1, in de slotfase gevolgd door de 4-1 en 5-1. Toen was het vooral feest in het Philips Stadion.

PSV heeft laten weten contact gehad met de UEFA en probeert na te gaan wat er is gebeurd. „We betreuren de incidenten ten zeerste, juist omdat we zo blij waren dat we eindelijk weer met publiek konden spelen”, zegt Algemeen Directeur Toon Gerbrand. „Wij doen momenteel onderzoek naar seizoenkaarthouders die de kaarten hebben doorverkocht aan de Turkse fans van Galatasaray. Dit was verboden. Zij die zich hier schuldig aan hebben gemaakt worden opgespoord en tegen hen zullen wij maatregelen treffen”, aldus Gerbrands.