Sport/Wielrennen
1243705811
Wielrennen

Van der Poel weer in leiderstrui

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

PERSHORE - Mathieu van der Poel heeft de leiderstrui heroverd in de zesde etappe in de Tour of Britain, de wielerronde van Groot-Brittannië. De Nederlander van Corendon-Circus werd zesde in een individuele tijdrit over ruim 14 kilometer in de plaats Pershore.

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

De tijdrit werd gewonnen door de 23-jarige Italiaanse tijdritspecialist Edoardo Affini van Mitchelton-Scott, die de Nederlanders Sebastian Langeveld (2e) en Dylan van Baarle (3e) zeven seconden voorbleef. Affini won onlangs al brons bij het EK tijdrijden in Alkmaar.

Van der Poel nam de leiding in het algemeen klassement weer over van de Italiaan Matteo Trentin, die de groene leiderstrui woensdag van de Nederlander afpakte. Hij heeft nu een voorsprong van zes seconden op de Italiaan die nu weer tweede staat in het algemeen klassement.

Van der Poel, in voorbereiding op de wegrace van het WK wielrennen, was tevreden. „Het is lang geleden dat ik een serieuze tijdrit heb moeten rijden. De zesde plaats is een goede indicatie van mijn vorm. Ik heb er vertrouwen in dat ik de ronde kan gaan winnen, maar het wordt nog een hard gevecht met Trentin, die ook goede benen heeft”, aldus de Nederlander na afloop van de rit.