Sport/Voetbal
1245915285
Voetbal

Slimme goal Joshua Kimmich helpt kampioen aan zege op Borussia Dortmund

Vijfde prijs in vier maanden voor Bayern München

Joshua Kimmich viert zijn winnende doelpunt.

Joshua Kimmich viert zijn winnende doelpunt.

Bayern München heeft woensdag dankzij een 3-2 zege op Borussia Dortmund de Duitse Supercup veroverd. Het is de vijfde prijs in vier maanden tijd voor Der Rekordmeister.

Joshua Kimmich viert zijn winnende doelpunt.

Joshua Kimmich viert zijn winnende doelpunt.

De afgelopen periode werden door de club uit Zuid-Duitsland, getraind door Hansi Flick, alle mogelijk prijzen gewonnen. De club uit München greep met een ongeslagen reeks de landstitel en won de Duitse beker ten koste van Bayer Leverkusen.

Vervolgens was Bayern oppermachtig in de Champions League, waar Paris Saint-Germain in de finale werd geklopt. Vorige week werd ook de Europese Supercup aan het rijtje toegevoegd. Sevilla, winnaar van de Europa League, werd in de verlenging verslagen.

De overwinning op Dortmund werd veiliggesteld door een slimme goal Joshua Kimmich. De Duitser leek aanvankelijk een kans om zeep te helpen, maar wist de rebound al vallend alsnog binnen te werken.

Bayern was in de eeste helft op een 2-0 voorsprong gekomen dankzij doelpunten van Corentin Tolisso en Thomas Müller. Julian Brandt en Erling Braut Haaland trokken de stand echter weer gelijk met treffers vlak voor en na rust.

Bibiana Steinhaus

Het duel om de Supercup stond voor het eerst onder leiding van een vrouw. Bibiana Steinhaus was de scheidsrechter. De 41-jarige Steinhaus maakte in 2017 als eerste vrouwelijke arbiter haar intrede in de Bundesliga en gold als groot voorbeeld voor de emancipatie van de vrouwen in het voetbal. Enkele uren voor aanvang van de Supercup kondigde ze ook meteen haar afscheid aan. De Duitse voetbalbond wist nog net op tijd een grote bos bloemen te kopen, die directeur Christian Seifert vlak voor het beginsignaal overhandigde aan de vrouw, die in principe tot haar 47e had kunnen doorgaan.