Sport/Autosport
1246463167
Autosport

Max Verstappen snelste in laatste vrije training

Max Verstappen tijdens de vrije training.

Max Verstappen tijdens de vrije training.

SAKHIR - Max Verstappen heeft tijdens de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Sakhir de snelste tijd neergezet. Tijdens de sessies op vrijdag noteerde de Limburger beide keren de tweede tijd.

Max Verstappen tijdens de vrije training.

Max Verstappen tijdens de vrije training.

Op de zachtste band kwam Verstappen zaterdagmiddag tot een tijd van 54,064. Hij was daarmee twee tienden van een seconde sneller dan Valtteri Bottas. Diens tijdelijke teamgenoot bij Mercedes, George Russell, kwam dit keer niet verder dan de zevende tijd. De vervanger van Lewis Hamilton was op vrijdag nog twee keer de snelste geweest. Pierre Gasly (AlphaTauri) noteerde de derde tijd, op 3,5 tiende van Verstappen.

Verstappen spinde aan het begin van de training nog even op de hardste band, maar dat had geen gevolgen. Hij kon zijn weg direct weer vervolgen. Meer problemen waren er voor Sebastian Vettel, wiens Ferrari-motor uit voorzorg wordt vervangen richting de kwalificatie. Die start zaterdag om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Onder anderen Verstappen, Vettel, Carlos Sainz en Daniil Kvyat spraken eerder al hun zorgen uit over het verloop van de kwalificatie. Gezien de drukte op het korte circuit verwachten ze een chaotische sessie.