Sport/Darts
1247208463
Darts

Opgeleefde Van Barneveld (55) blijft maar winnen: ’Eindelijk na zoveel jaren’

Barney blijft maar winnen

Barney blijft maar winnen

Raymond van Barneveld heeft ook zijn derde en laatste groepswedstrijd op de Grand Slam of Darts gewonnen. De 55-jarige ’Barney’ liet in Wolverhampton de Engelsman Ted Evetts, die een bescheiden 106e plek inneemt op de wereldranglijst, met 5-0 kansloos.

Barney blijft maar winnen

Barney blijft maar winnen

Van Barneveld verbaasde afgelopen weekend met een overwinning op Gerwyn Price, de nummer 1 van de wereld. De Nederlander, zelf de mondiale nummer 50, was het toernooi al begonnen met een zege op Dave Chisnall.

„Voor dit toernooi stond ik 50e van de wereld en dan houdt niemand rekening met je”, aldus Van Barneveld bij Viaplay. „En dan verslag je Price, Chisnall en Evetts, win je ineens deze groep en wordt iedereen wakker geschud. Ik geniet ervan, dat kan ik eindelijk na zoveel jaren. Ik ben echt supertrots en heel erg blij.”

In de achtste finales neemt groepswinnaar Van Barneveld het op tegen de nummer 2 van groep B, Simon Whitlock uit Australië. Die poule werd gewonnen door Danny Noppert, die eveneens ongeslagen de knock-out-fase wist te bereiken. Hij was met 5-4 net te sterk voor de Oostenrijker Mensur Suljovic.

Van Duijvenbode

Ook Dirk van Duijvenbode wist al zijn groepsduels te winnen. De nummer 16 van de wereld was de Tsjech Adam Gawlas, die 74e staat op het Order of Merit, met 5-3 de baas.

Jermaine Wattimena en Michael van Gerwen spelen dinsdag hun laatste groepswedstrijd. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Price. In 2017 was Van Gerwen de laatste Nederlander die het toernooi wist te winnen.