Sport/Voetbal
1247638085
Voetbal

Valencia rekent niet op hulp: ’Chelsea wint gewoon’

Albert Celades

Albert Celades

AMSTERDAM - Valencia-trainer Albert Celades verwacht dat zijn ploeg dinsdagavond van Ajax móet winnen om de achtste finales van de Champions League te bereiken.

Albert Celades

Albert Celades

„Chelsea wint wel van Lille, want Lille speelt helemaal nergens meer voor”, zei hij tijdens een persconferentie in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax heeft na vijf groepswedstrijden tien punten, Valencia en Chelsea volgen met acht punten en Lille is met slechts een punt al uitgeschakeld. Celades moet improviseren, omdat Jasper Cillessen, verdediger Ezequiel Garay, middenvelder Geoffrey Kondogbia en aanvaller Denis Cheryshev niet beschikbaar zijn. „Maar ik heb begrepen dat Ajax ook aanvallers mist”, doelde Celades op de geblesseerden Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad.

Valencia verloor voor eigen publiek met 3-0 van Ajax. „Zij hebben onze fouten uitstekend afgestraft”, zei Celades. „Ajax heeft een sterke ploeg met talentvolle spelers die elkaar goed weten te vinden. Maar er liggen zeker kansen voor ons. Die moeten we deze keer wel benutten.”

Valencia won de laatste twee wedstrijden in La Liga en heeft na een slechte competitiestart nog maar 1 punt minder dan nummer 4 Real Sociedad.

Bekijk hier de programma’s en de standen in de Champions League