Sport/Voetbal
1248086890
Voetbal

’Reality check’ voor Miedema

Vivianne Miedema

Vivianne Miedema

AMSTERDAM - Door de blessures van Lieke Martens, Shanice van de Sanden en Jackie Groenen voelt de altijd nog maar 23-jarige Vivianne Miedema zich plotsklaps een van de routiniers binnen Oranje.

Vivianne Miedema

Vivianne Miedema

Zeker ook omdat bondscoach Sarina Wiegman met Fenna Kalma (19), Lynn Wilms (19) en Ashleigh Weerden (20) van FC Twente drie piepjonge talenten heeft opgeroepen. In Zeist kreeg Miedema afgelopen week echter een ’reality check’ van jewelste.

„Ik heb het gevoel dat ik bij de oude garde hoor, maar toen we de training afsloten met een partijtje jong tegen oud, hoorde ik gewoon bij jong”, aldus de goaltjesdief, die met 63 goals in 83 interlands topscorer aller tijden van Oranje is.

„Het is altijd even wennen als enkele grote speelsters wegvallen, maar we hebben genoeg kwaliteiten om van Slovenië te winnen. Bovendien is het een mooie kans voor andere meiden om zichzelf te laten zien. Ik heb volgens mij nog nooit tegen Slovenië gespeeld, maar Sarina heeft ons goed voorbereid. We zullen ongetwijfeld tegen een muur moeten opboksen.”

Het duel tussen Slovenië en Nederland vindt plaats in Murska Sobota. De aftrap is om 19.00 uur.