Nieuws/Sport
1248613
Sport

VVV-Venlo koopt De Koel voor 5 ton

Hai Berden bij De Koel.

Hai Berden bij De Koel.

VENLO - VVV-Venlo en de gemeente Venlo zijn tot een akkoord gekomen over de aankoop van gronden en gebouwen rond stadion De Koel. Dat betekent volgens de Limburgse eredivisieclub dat de gewenste vernieuwbouw van de accommodatie een stuk dichterbij is gekomen.

Hai Berden bij De Koel.

Hai Berden bij De Koel.

Algemeen directeur Marco Bogers van VVV-Venlo reageerde verheugd. ,,Dit is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de club. We krijgen nu de mogelijkheid om het stadion op peil te brengen.''

Ook voorzitter Hai Berden was dolblij met de overeenkomst. ,,Fantastisch. Het is dringend noodzakelijk dat we het stadion gaan aanpassen aan de eisen van deze tijd. De supporters en sponsors verdienen meer comfort dan ze nu hebben.''

In juni werden de eerste stappen gezet om tot de aankoop over te gaan. De Limburgse club betaalt voor het stadion en de gronden waarop de gebouwen staan een bedrag van 545.000 euro, overeenkomstig de taxatiewaarde.

In de overeenkomst is vastgelegd dat de gemeente niet van plan is VVV-Venlo met publiek geld te ondersteunen in de verbouwplannen.