Nieuws/Sport
1248976
Sport

Oud-hockeyer: 'Ik beschuldig haar helemaal niet van doping'

Dafne Schippers windt zich op over column Brinkman

Dafne Schippers

Dafne Schippers

De column van Jacques Brinkman in De Telegraaf heeft veel stof doen opwaaien. Zo reageerde Dafne Schippers via social media fel op de passage waarin de oud-hockeyer aanhaalt dat de prestaties van de topatlete meerdere malen in twijfel zijn getrokken.

Dafne Schippers

Dafne Schippers

Brinkman, zelf tweevoudig olympisch kampioen, schreef in zijn column onder de kop 'Geef doping vrij' onder meer: "De prestaties van Dafne Schippers zijn voer voor twijfels. Hoe kan het dat je in nog geen drie maanden tijd van een meerkampster naar sprintster de derde tijd aller tijden loopt op de 200 meter? Slechts 0,01 seconde langzamer dan dopingzondaar Marion Jones. En dan zijn daar nog de puistjes in haar gezicht die in verband worden gebracht met het gebruik van doping.''

Daarop reageerde Schippers via twitter: "Als voormalig topsporter zou je beter moeten weten. Mij totaal ongegrond beschuldigen van dopinggebruik. Misselijkmakend! Acne helaas genetisch, en die prestaties/talent komen inderdaad zelden voor… Bij jou in ieder geval ver te zoeken op journalistiek gebied."

“Ik beschuldig haar helemaal niet van doping", reageert Brinkman. “Ik geniet juist van haar prestaties, net zoals bij Tom Dumoulin. Maar nu wordt bij elke unieke prestatie altijd een kanttekening geplaatst. Weken, maanden en soms jaren later nog. Van die discussie wil ik juist af zijn."