Sport/Voetbal
124978774
Voetbal

AZ kan ook in Zwolle niet winnen van PEC

De doelpuntenmakers Pelle Clement en Fredrik Midtsjø.

De doelpuntenmakers Pelle Clement en Fredrik Midtsjø.

ZWOLLE - AZ heeft ook het tweede duel dit seizoen met PEC Zwolle niet weten te winnen. In Zwolle eindigde het treffen met de Zwollenaren, net als in september in Alkmaar, in 1-1.

De doelpuntenmakers Pelle Clement en Fredrik Midtsjø.

De doelpuntenmakers Pelle Clement en Fredrik Midtsjø.

AZ komt daardoor op 28 punten, zes minder dan koploper Ajax, dat zondag PSV ontvangt.

PEC begon in eigen huis feller en dat leverde al snel de openingstreffer op. Pelle Clement kreeg de bal op maat aangespeeld door Eliano Reijnders en tikte die met het puntje van de schoen binnen. De bezoekers hadden daarna veel balbezit, maar kwamen niet tot grote kansen.

In de tweede helft zette AZ meer druk, maar liet de gelijkmaker lang op zich wachten. Myron Boadu kon een voorzet van Owen Wijndal niet verzilveren en een schot van Tijjani Reijnders werd tegengehouden. Aan de andere kant bracht Marco Bizot redding op een inzet van Yuta Nakayama.

Midtsjø verrast Zetterer

Een afstandsschot van Fredrik Midtsjø, dat doelman Michael Zetterer verraste, bracht in de 67e minuut redding voor AZ. Een tweede treffer bleef echter uit. Aanvoerder Teun Koopmeiners schoot nog een vrije trap op de lat.

Trainer Pascal Jansen vond dat zijn ploeg twee punten had verspeeld. „Dat was tegen FC Utrecht ook al het geval”, zei de AZ-coach bij ESPN over het laatste duel van zijn ploeg in 2020. „De opbouw was in de eerste helft te traag.” Koopmeiners gaf toe dat zijn ploeg in het begin te slordig was, waardoor PEC gevaarlijk kon worden in de counter. „Dit is niet de start van de tweede seizoenshelft die we wilden, maar ik schrijf ons nog niet af.”

Na de nederlaag tegen FC Groningen begin december wonnen de Alkmaarders onder Jansen drie competitieduels en speelde het in de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht met 2-2 gelijk. De komende weken wacht AZ een loodzwaar programma met wedstrijden tegen PSV, Feyenoord en Ajax. Ook in de beker speelt AZ tegen Ajax.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie