Nieuws/Sport
1249846
Sport

Berghuis overtreft zichzelf

Steven Berghuis was goed voor drie assists

Steven Berghuis was goed voor drie assists

Steven Berghuis kan zich niet herinneren dat hij wel eens eerder drie assists in één wedstrijd heeft gegeven.

Steven Berghuis was goed voor drie assists

Steven Berghuis was goed voor drie assists

"Poeh, niet dat ik weet. Maar het voelt heel goed. Dit is wat ik wil: winnen en belangrijk zijn. Het was een prima dag", zei de rechtsbuiten van Feyenoord na de gewonnen oefeninterland tegen Oranje tegen Roemenië (0-3).

Berghuis deed bij alle doelpunten het voorbereidende werk. Hij leverde kort na rust afgemeten voorzetten die door Memphis Depay en Ryan Babel werden binnen getikt en uit zijn vrije trap maakte Luuk de Jong in de slotfase de derde treffer. "In de tweede helft lag er plotseling heel veel ruimte op het veld. Ik kwam daardoor meer in het spel voor en dan kan ik het verschil maken."

Lees ook op telesport.nl: - Dikke zege Oranje bezorgt Advocaat record 

Berghuis moest lang wachten op zijn kans in het Nederlands elftal. Nu Arjen Robben is gestopt, kan de frivole vleugelspits echt gaan strijden om een basisplaats. "Ik stel mezelf doelen, ik wil spelen en beslissend zijn, ook in het Nederlands elftal. Wat dat betreft was dit jaar niet zoals ik het wil, maar vandaag leek het er een stuk meer op. Ik ga met een goed gevoel terug naar Feyenoord. We weten wat ons te doen staat: zaterdag winnen van VVV."

De uitstekende resultaten van Oranje de laatste maanden onder Dick Advocaat maken het des te pijnlijker dat het Nederlands elftal volgend jaar ontbreekt op het WK. "Een poule met Frankrijk is heel moeilijk, dan weet je dat je voor de tweede plek moet gaan", aldus Berghuis. "Daar hebben we het laten liggen, dat kunnen we onszelf aanrekenen. Als je ziet welke teams er wel naar het WK gaan, dan is dat doodzonde.''