Nieuws/Sport
1250496
Sport

Eriksen bedolven onder complimenten

caption

caption

Christian Eriksen is de laatste tijd niet te stoppen wanneer hij het rode shirt van Denemarken om zijn schouders heeft.

caption

caption

De middenvelder leidde de Scandinaviërs dinsdag met een hattrick naar het WK in Rusland van komende zomer. De Denen boekten in Dublin een 1-5 zege. 

"Dit zorgt voor een ongelooflijk gevoel", besefte Eriksen na afloop. "Ik maak niet vaak een hattrick, dit is dus geweldig. Ik was de hele dag ontzettend nerveus, maar gelukkig speelden we beter dan in de eerste wedstrijd. We hebben lang moeten knokken voor dit WK-ticket en kijken nu heel erg uit naar het toernooi." 

Age Hareide en verdediger Simon Kjaer drinken een biertje nadat Denemarken zich heeft gekwalificeerd voor he WK.

Age Hareide en verdediger Simon Kjaer drinken een biertje nadat Denemarken zich heeft gekwalificeerd voor he WK.

De spelmaker van Tottenham Hotspur mag zichzelf met recht 'de grote man' achter het succes van Denemarken noemen. In de kwalificatiereeks maakte hij elf doelpunten.

"Eriksen is een fantastische speler", was bondscoach Age Hareide na afloop van de wedstrijd met de Ieren dan ook vol lof over zijn nummer tien. "Hij is een inspiratiebron voor zijn teamgenoten, een speler van wereldklasse." 

Ook voormalig Tottenham-spits Gary Lineker deelde complimenten uit aan Eriksen. "Hij speelde uitstekend. Christian is een voortreffelijke speler en hij maakte vandaag het verschil." 

Nicolai Jørgensen stond ondanks zijn polsbreuk in de basis bij de Denemarken. De Feyenoord-spits speelde met een speciale brace. Ajax-middenvelder Lasse Schöne zat negentig minuten op de bank. Kasper Dolberg maakte deel uit van de selectie van het Deense Onder-21.