Sport/Tennis
1251008961
Tennis

Japanse toptennissers Naomi Osaka en Kei Nishikori twijfelen over Spelen in Tokio

Naomi Osaka.

Naomi Osaka.

De Olympische Spelen vinden deze zomer plaats in Japan. De toptennisster van het thuisland Naomi Osaka twijfelt echter of het grote evenement in Tokio de komende zomer moet doorgaan. „Eerlijk gezegd weet ik het niet zeker of het, gezien de situatie rond corona in ons land, verstandig is.”

Naomi Osaka.

Naomi Osaka.

Delen van het land verkeren vanwege de pandemie nog steeds in een noodsituatie, hoewel de ’cijfers’ in vergelijking tot bijvoorbeeld veel Europese landen relatief mee lijken te vallen. Osaka geldt als één van de bekendste sporters van haar land.

„Als atleet wil ik niets liever dan medailles winnen in Tokio”, zei ze. „Maar het moet allemaal wel op een verantwoorde manier gebeuren. Of dat kan? Ik durf het eerlijk gezegd niet te zeggen. Laten we hopen dat de deskundigen een verstandige beslissing nemen.”

10.000 atleten in een dorp

Kei Nishikori, Japans beste tennisser bij de mannen, sloot zich bij de woorden van zijn landgenote aan. „Een toernooi met 100 mensen organiseren is in deze tijd nog wel te doen. Maar in het olympisch dorp verblijven straks 10.000 atleten. Je moet er in de huidige situatie niet aan denken dat er dan iets fout gaat. Ik weet daarom op dit moment niet wat wijsheid is.”

Volgens een recente peiling is een meerderheid van de Japanse bevolking tegen het doorgaan van de Olympische Spelen, die vanwege het virus in de zomer van 2020 met een jaar werden uitgesteld.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo