Sport/Wielrennen
125126158
Wielrennen

Lars Boom verder als ploegleider van vrouwenploeg Liv Racing

Lars Boom.

Lars Boom.

’S GRAVENMOER - Lars Boom wordt de ploegleider van vrouwenwielerploeg Liv Racing. De oud-renner werd afgelopen zomer al aangesteld als prestatiemanager bij de ploeg waar Marianne Vos dit jaar nog het boegbeeld was. Vos vertrekt naar de nieuwe ploeg Jumbo-Visma.

Lars Boom.

Lars Boom.

Boom neemt de plaats in van Jeroen Blijlevens bij Liv Racing, waarvoor onder anderen de Nederlandse rensters Jeanne Korevaar, Evy Kuijpers, Pauliena Rooijakkers en Sabrina Stultiens uitkomen. De Belgische Lotte Kopecky komt over van Lotto-Soudal.

’Veel potentie’

„Ik ben klaar voor dit prachtige vervolg en deze uitdaging en kan niet wachten om mijn sportieve ideeën en visie over te brengen op de rensters”, zegt Boom. „We beschikken komend seizoen over een vernieuwde groep met rensters die veel potentie hebben. Met Kopecky hebben we een topper voor het sprintwerk binnen de gelederen. Zij krijgt steun van de groep, maar dat beperkt anderen zeker niet om zelf een vervolgstap naar de absolute top te zetten.”

Volgens teammanager Eric van den Boom moet de ploeg met de nieuwe rol voor Boom (34) „een sportieve prikkel” krijgen. „Dit was geen gemakkelijk besluit. Jeroen heeft een verleden van in totaal negen jaar bij onze ploeg. In die tijd heeft hij als vakman en koerstacticus ontzettend veel betekend voor de professionalisering van zowel ons team als het vrouwenwielrennen in het algemeen”, aldus Van den Boom.