Sport/Tennis
125460
Tennis

Haase tegen Delbonis in Monte Carlo

Robin Haase in actie.

Robin Haase in actie.

Tennisser Robin Haase begint zijn gravelseizoen in Monte Carlo met een partij tegen de Argentijn Federico Delbonis.

Robin Haase in actie.

Robin Haase in actie.

Haase is de nummer 48 van de wereld, Delbonis staat 34 plaatsen lager. Ze troffen elkaar één keer eerder: in 2015 in Kitzbühel won Delbonis in drie sets.

De winnaar treft de Oostenrijker Dominic Thiem, die een bye heeft in de eerste ronde.

Vorig jaar strandde Haase in Monaco al in de eerste ronde, toen tegen de Bosniër Damir Dzumhur van wie hij vorige week in de Daviscup won.

Houston

De Amerikaan Ernesto Escobedo bereikte vrijdag in Houston verrassend de halve finales van de Fayez Sarofim & Co. U.S. Men's Clay Court Championship. De pas 20-jarige tennisser schakelde zijn landgenoot John Isner uit in drie spannende sets: 7-6 (6) 6-7(6) 7-6 (5). Isner was de nummer twee van de plaatsingslijst en winnaar van het toernooi in 2013.

Escobedo, met een wildcard op zak naar Houston afgereisd, had tot afgelopen week nog nooit een duel op gravel op de ATP Tour gewonnen. Een plaats in de halve finales op het hoogste niveau is sowieso een primeur voor hem. "Ik kan het nog niet geloven, het was een zware partij. Ik heb mezelf steeds voorgehouden: vandaag gaat het gebeuren'', vertelde hij na de partij, die iets meer dan drie uur duurde.

Escobedo neemt het nu op tegen de Braziliaan Thomaz Bellucci. In de andere halve finale staan de Amerikaan Jack Sock, de nummer één van de plaatsingslijst, en zijn landgenoot Steve Johnson.