Nieuws/Sport
1255331
Sport

'Onze droom is uitgekomen en nu is het tijd om te feesten'

Goal Farfan laat alarmbellen letterlijk rinkelen

Uitzinnige toestanden bij de Peruanen.

Uitzinnige toestanden bij de Peruanen.

LIMA - Het doelpunt van Jefferson Farfan in de WK-play-off tussen Peru en Nieuw-Zeeland liet de alarmbellen rinkelen bij het seismologisch instituut in Chili. De oud-PSV'er tekende woensdagavond voor de 1-0 in de met 2-0 gewonnen wedstrijd en Peru gaat naar het WK.

Uitzinnige toestanden bij de Peruanen.

Uitzinnige toestanden bij de Peruanen.

"Ongelooflijk", aldus het seismologisch instituut via twitter. "Door de trillingen die door de feestende fans werden veroorzaakt, sloeg ons waarschuwingssysteem aan." Na een aantal geschokte reacties kwam een verduidelijking: "Er is geen sprake van een aardbeving, maar het waarschuwingssysteem werd geactiveerd door de ondergrondse trillingen."

Bondscoach Ricardo Gareca was dolblij dat Peru eindelijk weer eens op het WK zal zijn: "Missie geslaagd! Zeer bedankt allemaal."

"We hebben iets bereikt dat van ongekend grote waarde is voor ons land'', vervolgde de Argentijn. "Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe we ons voelen. Het is zeer emotioneel allemaal.''

"Onze droom is uitgekomen en nu is het tijd om te feesten'', zei Christian Cueva, de uitblinkende linkeraanvaller. "Dat mag even. Daarna moeten we ons gaan voorbereiden op wat gaat komen. In aanloop naar de WK moet nog veel werk worden verricht, willen we daar optimaal aan de start verschijnen.''

Peru speelde in 1982 voor de laatste keer op het WK.