Sport/Tennis
1257429197
Tennis

Sabalenka met veel moeite naar halve finales Rosmalen

Koolhof wint in dubbelspel Rosmalen weer van Van de Zandschulp, rugblessure Schuurs

Wesley Koolhof is goed op dreef.

Wesley Koolhof is goed op dreef.

Wesley Koolhof heeft in het dubbelspel van het grastoernooi van Rosmalen opnieuw van Botic van de Zandschulp gewonnen. Samen met zijn vaste partner Neal Skupski was Koolhof met 6-7 (4) 6-2 14-12 net te sterk voor Van de Zandschulp en de Amerikaan Mackenzie McDonald.

Wesley Koolhof is goed op dreef.

Wesley Koolhof is goed op dreef.

In de spannende matchtiebreak benutten Koolhof en de Brit Skupski, de nummers 1 van de wereldranglijst gebaseerd op 2022, pas hun zesde wedstrijdpunt.

Vorige maand was Koolhof met zijn partner op Roland Garros ook al te sterk voor Van de Zandschulp, die toen een koppel vormde met Tallon Griekspoor.

Zaterdag nemen Koolhof en Skupski het in de halve finales op tegen Matwé Middelkoop en Robin Haase, die een walk-over kregen van Brandon Nakashima uit de Verenigde Staten en de Fin Emil Ruusuvuori.

Rugblessure Schuurs

Demi Schuurs heeft in de halve eindstrijd van het vrouwendubbelspel opgegeven. De nummer 15 van de wereld in het dubbelspel heeft een rugblessure opgelopen.

De 28-jarige Schuurs stond met haar partner Desirae Krawczyk uit de Verenigde Staten met 4-1 achter tegen Tamara Zidansek uit Slovenië en de Australische Ellen Perez.

Schuurs won het dubbelspeltoernooi in Rosmalen in 2018, samen met de Belgische Elise Mertens.

Aryna Sabalenka won vrijdag van Alison Van Uytvanck.

Aryna Sabalenka won vrijdag van Alison Van Uytvanck.

Aryna Sabalenka

Aryna Sabalenka plaatste zich met veel moeite voor de halve finales. De als eerste geplaatste tennisster uit Belarus sloeg zich met 6-3 3-6 7-6 (5) langs de Belgische Alison Van Uytvanck.

In de spannende derde set benutte de nummer 6 van de wereld pas haar zesde wedstrijdpunt. Ze had in de derde set bij 6-5 op de service van Van Uytvanck twee matchpoints onbenut gelaten en in de tiebreak nog eens drie op rij. Na ruim 2 uur besloot ze het duel met een goede service, gevolgd door een winner met haar sterke forehand. De Belgische vroeg nog een ’challenge’ aan, maar de beelden lieten zien dat de bal duidelijk binnen de lijnen viel.

In de vorige ronde was Van Uytvanck nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van haar landgenote Elise Mertens.

De 24-jarige Sabalenka neemt het zaterdag bij de laatste vier op tegen de Amerikaanse Shelby Rogers of Kirsten Flipkens uit België, die haar loopbaan na Wimbledon gaat beëindigen.