Sport/Voetbal
1257738365
Voetbal

Derby pakt punt bij koploper Leeds

Cocu zorgt voor verrassing

Phillip Cocu moedigt zijn spelers aan.

Phillip Cocu moedigt zijn spelers aan.

Phillip Cocu en Derby County hebben dankzij een laat doelpunt voor een verrassing gezorgd op bezoek bij koploper Leeds United.

Phillip Cocu moedigt zijn spelers aan.

Phillip Cocu moedigt zijn spelers aan.

De Nederlandse trainer leek met zijn ploeg af te stevenen op een nederlaag, maar dankzij een treffer van Chris Martin in blessuretijd werd op de valreep een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept.

Derby was na twintig spelen op achterstand gekomen door een eigen doelpunt van Max Lowe. Mateusz Klich, die in Nederland uitkwam voor PEC Zwolle, FC Twente en FC Utrecht, kreeg in de tweede helft een uitgelezen mogelijkheid om Leeds op 2-0 te zetten, maar de Pool faalde vanaf elf meter. En die fout kwam Leeds door de late goal van Martin uiteindelijk duur te staan.

Met acht punten uit acht duels staan Cocu en Derby momenteel vijftiende. Het gat met koploper Leeds is negen punten.

De Nederlander Kelle Roos nam zaterdag plaats onder de lat bij Derby. Florian Jozefzoon, die bij PSV eerder samenwerkte met Cocu, had eveneens een basisplaats.

Cocu nam afgelopen zomer het stokje over van Frank Lampard, die naar Chelsea vertrok. De voormalig Engels international eindigde vorig jaar met The Rams als zesde in het Championship.