Nieuws/Sport
1258188
Sport

Hamsik legt vinger op zere plek bij Napoli

Napoli-aanvoerder Marek Hamsik.

Napoli-aanvoerder Marek Hamsik.

Napoli hervat de Serie A zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen AC Milan. De ploeg uit Napels staat verrassend bovenaan, maar aanvoerder Marek Hamsik weet waar het nog aan ontbreekt bij de ploeg van trainer Maurizio Sarri.

Napoli-aanvoerder Marek Hamsik.

Napoli-aanvoerder Marek Hamsik.

Napoli heeft een voorsprong van liefst dertien punten op Milan, dat zevende staat. "Dertien punten voorsprong op de Rossoneri is aardig wat, maar het seizoen is pas begonnen, dus er kan nog veel gebeuren", zei de 30-jarige Hamsik tijdens de persconferentie.

Ook heeft de aanvoerder lovende woorden voor trainer Sarri. "Vanaf het moment dat hij trainer is (seizoen 2015/2016, red.), zijn we alleen maar gegroeid. Elk seizoen zijn we een stap verder als team, zowel collectief als individueel", aldus Hamsik, die de afgelopen seizoenen als tweede en derde met de Italiaanse club eindigde.

Napoli-trainer Maurizio Sarri.

Napoli-trainer Maurizio Sarri.

Hamsik vindt ook dat Napoli zich kan meten met grootmacht Juventus. "We zijn bijna van hun niveau, misschien staan we wel gelijk. Toch missen we op fysiek en mentaal vlak nog wel iets. We moeten doorgaan en we willen de Scudetto winnen", doelt de ervaren speler op het kampioenschap. Juventus hijgt Napoli in de nek, want de regerend landskampioen staat tweede met slechts één puntje achterstand op de koploper.

De WK-droom met Slowakije van de aanvoerder met de karakteristieke hanenkam spatte vorige maand uiteen, door als slechtste nummer 2 naast de play-offs te grijpen. Maandagavond zag Hamsik hoe ook Italië naast een ticket naar Rusland greep, door in Milaan niet verder te komen dan 0-0 tegen Zweden. "Italië is nog steeds een van de beste teams ter wereld, maar ze moeten zichzelf verbeteren. Niet alleen op het veld, maar ook organisatorisch. Zo zijn Duitsland, Engeland en Frankrijk op dat gebied verder."

Balende Italianen na de wedstrijd tegen Zweden.

Balende Italianen na de wedstrijd tegen Zweden.