Nieuws/Sport
125819
Sport

Janssen doet het voor voetbalmachine Spurs

Heung-Min Son is blij voor Vincent Janssen.

Heung-Min Son is blij voor Vincent Janssen.

Tottenham Hotspur heeft ook zaterdagmiddag weer op kinderlijk eenvoudige wijze drie punten gepakt in de Premier League. De ploeg uit Londen was in eigen huis met 4-0 te sterk voor Bournemouth. En daarmee kwamen de bezoekers bijzonder goed weg.

Heung-Min Son is blij voor Vincent Janssen.

Heung-Min Son is blij voor Vincent Janssen.

Spurs speelt de laatste weken vloeiend combinatiespel en scoort aan de lopende band. Tegen Bournemouth stond het binnen 20 minuten al 2-0. Mousa Dembele en Heung-Min Son tekende voor de treffers en eigenlijk al de beslissing.

Net na rust tekende Harry Kane met zijn 20ste competitiegoal voor de 3-0. De Engelsman is weer fit na een enkelblessure en nam direct de plek van Vincent Janssen weer in.

De Nederlander viel vijf minuten voor tijd in voor oud-Ajacied Christian Eriksen en kon eindelijk zijn eerste velddoelpunt in de Premier League bijschrijven. Diep in blessuretijd werd zijn eerste inzet nog van de lijn gehaald, maar in de rebound knalde hij snoeihard raak: 4-0.

Chelsea

Door de zege houdt Tottenham nog een beetje druk op koploper Chelsea. De stadsgenoot heeft vier minuten meer en nog een wedstrijd tegoed. Zondag staat de uitwedstrijd bij Manchester United op het programma.