Nieuws/Sport
125871
Sport

'De vorm begint te komen'

Luiten klimt verder in Marokko

Joost Luiten

Joost Luiten

Joost Luiten heeft zaterdag wat terrein gewonnen in de derde ronde van het golftoernooi om de Trophee Hassan II in de Marokkaanse stad Rabat. De 31-jarige Bleiswijker ging rond in 71 slagen (twee onder par) en klom van de veertigste naar de gedeelde 22e plaats.

Joost Luiten

Joost Luiten

Luiten wisselde zaterdag vijf birdies af met drie bogeys. Hij beleefde donderdag een slechte start met 75 slagen en herstelde zich vrijdag al enigszins met een rondje van 72. Luiten staat na drie rondes op een totaal van 218 en heeft zeven slagen achterstand op de Ierse koploper Paul Dunne, die zich met een ronde van 69 slagen aan kop meldde. Dunne staat twee slagen voor op zijn eerste achtervolger, de Italiaan Renato Paratore.

Goed gevoel

De beste Nederlandse golfer begint zondag met een goed gevoel aan de beslissende vierde ronde. "Het is fijn dat ik deze week vier dagen kan spelen en mijn spel van tee tot green weer beter wordt", meldde Luiten. "Zondag de fouten van de kaart houden en een lage score binnenbrengen. Ik voel dat de vorm begint te komen."