Nieuws/Sport
125892
Sport

Atletico geeft CL-zege prima vervolg

Yannick Carrasco

Yannick Carrasco

Atletico Madrid heeft de 1-0 overwinning op Leicester City van woensdag een goed vervolg gegeven. De formatie van Diego Simeone won in het eigen Vicente Calderon met 3-0 van Osasuna.

Yannick Carrasco

Yannick Carrasco

Yannick Carrasco zette Atletico na een half uur op het goede spoor met een lage schuiver vanaf de rand van het strafschopgebied. Kort na rust besliste de 23-jarige Belg met een kopbal de wedstrijd. Osasuna had niets te vertellen in het eenzijdige duel en moest een half uur voor het einde van de wedstrijd een derde tegentreffer incasseren, van Filipe Luis.

Hattrick

Carrasco kreeg nog een kans op een hattrick, maar hij miste in de negentigste minuut een strafschop. De Ghanees Thomas Partey deed precies hetzelfde toen hij in blessuretijd de tweede penalty van Atletico mocht nemen. De Madrilenen hebben nu de laatste zes strafschoppen in de Spaanse competitie gemist.

Atletico strijdt met Sevilla om de derde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Champions League. De Madrilenen hebben nu 65 punten uit 32 wedstrijden. Sevilla heeft vier punten minder, maar speelt zondag nog uit tegen Valencia.