Nieuws/Sport
125933
Sport

Roda duwt Sparta dieper in moeras

Gyliano van Velzen (l.) en Abdul Ajagun vieren de 2-0 van Roda JC.

Gyliano van Velzen (l.) en Abdul Ajagun vieren de 2-0 van Roda JC.

Roda JC heeft Sparta dieper in de degradatiezorgen gedrukt. Op eigen veld waren de Limburgers veel te sterk voor de Rotterdamse club, al kwam dat niet volledig tot uitdrukking in de score: 3-1.

Gyliano van Velzen (l.) en Abdul Ajagun vieren de 2-0 van Roda JC.

Gyliano van Velzen (l.) en Abdul Ajagun vieren de 2-0 van Roda JC.

Op drie ronden van het einde van de competitie is Sparta afgezakt naar de zeventiende plek in de eredivisie. Als deze situatie zo blijft, moet de formatie via de nacompetitie degradatie zien te voorkomen. Tegen Roda liet het team van trainer Alex Pastoor nooit blijken dat het zich bewust is van de benarde positie. Veel persoonlijke duels werden verloren, het baltempo was laag en de verdediging liet veel steken vallen.

Kortsmit

Daarom was het niet verrassend dat Roda binnen een kwartier de leiding nam. Mikhail Rosheuvel bediende Abdul Ajagun op maat en zijn kopbal was raak. Ook daarna hadden de Limburgers het beste van het spel. Dani Schahin schoot tot twee keer toe op de vuisten van Sparta-goalie Roy Kortsmit. De lat redde Sparta op slag van rust, toen een knal van Roda-aanvoerder Tom Van Hyfte via de dwarsligger weer het veld in kaatste. De bezoekers stelden er voor de pauze slechts een paar afzwaaiers van Jerson Cabral tegenover

Breuer

In de 53e minuut had Michel Breuer de 1-1 voor het inschieten. Hij miste echter de koelbloedigheid van een echte schutter die Ajagun acht minuten later wel etaleerde. Zijn tweede treffer betekende de genadeklap voor Sparta, dat dankzij Thomas Verhaar in de 76e minuut nog wel dichterbij kwam. Even eerder kende zijn ploegmaat Paco van Moorsel weinig geluk met een bekeken boogbal die op de paal eindigde. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd haalde Rosheuvel op aangeven van Chris Kum alle spanning uit de wedstrijd: 3-1.

l