Nieuws/Sport
125966
Sport

Hyballa krijgt elftal maar niet aan de praat

Vrije val NEC gaat voort in Enschede

Enes Ünal juicht na zijn 1-0, Bersant Celina viert het feestje mee.

Enes Ünal juicht na zijn 1-0, Bersant Celina viert het feestje mee.

De vrije val van NEC heeft de club naar de voorlaatste plaats van de ranglijst gebracht. Het elftal van de bekritiseerde trainer Peter Hyballa leed zaterdag bij FC Twente alweer de elfde nederlaag in twaalf duels: 3-0.

Enes Ünal juicht na zijn 1-0, Bersant Celina viert het feestje mee.

Enes Ünal juicht na zijn 1-0, Bersant Celina viert het feestje mee.

Het verlies zal de onrust rond de slechtst presterende club van de tweede helft van de competitie allesbehalve wegnemen. Het was afgelopen week al crisis bij NEC, waar de clubleiding vergeefs probeerde een ervaren trainer aan de technische staf toe te voegen. Technisch manager Edwin de Kruijff kwam weer terug van dat voornemen toen hoofdcoach Hyballa duidelijk maakte dat hij niemand naast zich duldt.

Hard ingrijpen

De directie van NEC greep woensdag wel hard in nadat Danny Hoekman zich negatief had uitgelaten over zijn club in de media. De club verbrak de samenwerking met de adviseur. Een groep supporters van de Gelderse ploeg liet zaterdag ook van zich horen. Zij wisten zaterdag door te dringen tot in de kleedkamer en probeerden voor vertrek naar Enschede aan de spelers duidelijk te maken dat degradatie wat hen betreft geen optie is.

Tot ongenoegen van de verontruste fans solliciteerde NEC bij FC Twente wel naar een plaats in de Jupiler League voor volgend seizoen. Enes Ünal kreeg na twaalf minuten alle ruimte om zijn zestiende competitietreffer binnen te koppen. De spits scoorde voor de vierde thuiswedstrijd op rij.

Onvrede

NEC ontsnapte nog toen Yaw Yeboah geklungel van Michael Heinloth verzuimde af te straffen. Na rust bekroonde Fredrik Jensen een sterk optreden wel met de 2-0. Op het moment dat de Fin scoorde, zaten de meeste supporters van Vak-P ook weer op de tribune. De luidruchtigste fans van FC Twente bleven weg in de eerste helft uit onvrede over de inval van de politie vorige week in hun supportershome. Ze zagen Ünal in blessuretijd de eindstand op 3-0 bepalen.