Sport/Darts
1259894
Darts

Mighty Mike op koers voor derde Grand Slam titel op rij

Van Gerwen door na 'trainingspartijtje'

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen blijft op koers om de Grand Slam of Darts voor het derde jaar op rij te winnen. De Brabantse nummer één van de wereld was donderdagavond in Wolverhampton een maatje te groot voor Steve Lennon: 10-3.  

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Van Gerwen startte matig en kwam een paar keer goed weg, omdat Lennon een paar dubbels miste. Al snel zette Mighty Mike de turbo erop en ging hij met een 4-1 voorspong de pauze in. Daarna wist de 23-jarige Lennon nog maar twee legs af te snoepen van de ontketende Brabander: 10-3. Hij gooide een prachtig gemiddelde van 104.98. 

"Het begin was natuurlijk rampzalig, maar daarna zette ik het recht", aldus Van Gerwen na afloop voor de camera van RTL7. "Ik begon wat moeizaam. Er waren problemen met een camera, daarom moesten we lang wachten en kwam ik niet goed in het spel. Het belangrijkste is dat ik er een goed gevoel aan over heb gehouden voor de volgende wedstrijd."

Van Gerwen stuit in de kwartfinale niet op zijn landgenoot Raymond van Barneveld. De kampioen van 2012 moest later op de avond zijn meerdere erkennen in Rob Cross (7-10). Deze Engelsman verloor vorige maand in de EK-finale van Van Gerwen.

Het toernooi in Wolverhampton kent een prijzenpot van circa een half miljoen euro. Voor de winnaar ligt een premie klaar van bijna 125.000 euro.