Sport/Darts
1259976
Darts

'Seriemoordenaar' geeft Barney toch nog nekslag

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

Het is Raymond van Barneveld niet gelukt de kwartfinales te bereiken van de Grand Slam of Darts. De Haagse darter trok donderdagavond in een heen-en- weer-partij tegen coming man Rob Cross aan het kortste einde: 10-7. 

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

Barney, deze week opa geworden van zijn tweede kleinkind (Nikki Jazz), gaf in de derde leg een visitekaartje af met een prachtige 167-finish. Met een 3-2 voorsprong ging hij de pauze in.

Meteen daarna wist de Haagse darter zijn voorspong te vergroten tot 4-2, maar Cross revancheerde zich knap door vier legs op rij te winnen: 6-4.

Van Barneveld kwam weer helemaal terug in de wedstrijd door meteen na de tweede pauze drie legs op rij te pakken: 7-6. Donkere wolken pakten zich opeens samen boven het hoofd van Barney toen Cross drie legs (met twee breaks erbij) op rij wist te winnen. De Brit kende geen medelijden met de kersverse opa en benutte in de leg daarna zijn eerste matchdart: 10-7.   

"Die jongen gooide zo verschrikkelijk goed. Dan hoef je niet naar jezelf te kijken. Die jongen is een meester, een seriemoordenaar", aldus een aangeslagen Barney na afloop in gesprek met RTL7.

Voor zijn partij liet Van Barneveld tegenover RTL7 nog weten dat de geboorte van 'zijn prachtige kleindochter' hem een extra boost zou geven. Hij denkt er zelfs over een tattoo te laten zetten van de namen van zijn twee kleinkinderen. "Of ik dat nog voor het WK ga doen, weet ik niet. Dat schijnt erg zeer te doen, aldus Van Barneveld met een kwinkslag. "Ik zit er wel over na te denken om de namen van mijn kleinkinderen te vereeuwigen op mijn lichaam. Dat lijkt mij wel mooi."