Sport/Voetbal
1261998527
Voetbal

Engelse club heeft optie tot koop op linksback

Willems op huurbasis naar Newcastle United

Jetro Willems

Jetro Willems

FRANKFURT - Jetro Willems heeft het nest in Frankfurt verlaten voor een Engels avontuur. De linksback is de nieuwste aanwinst van Premier League-club Newcastle United, die Willems voor een jaar huurt van de Duitse club.

Jetro Willems

Jetro Willems

De overstap hing al een tijd in de lucht nadat Eintracht Frankfurt aangaf dat de Nederlander mocht vertrekken. De geruchten gingen dat Newcastle de nieuwe club werd van Willems en nu is de kogel door de kerk.

De Duitse club betaalde in 2017 no 5 miljoen euro voor hem aan PSV. Willems heeft bij Frankfurt nog een contract tot 2021, maar zal het seizoen 2019/2020 bij The Magpies doorlopen. Newcastle heeft wel een optie tot koop bedongen.

„Hij brengt veel ervaring met zich mee en ik ben blij dat hij nu hier is”, zegt trainer Steve Bruce over de kersverse aanwinst van Newcastle op het clubkanaal. „Jetro is een speler met veel ervaring op het hoogste niveau. Bovendien is hij een echte ’linkspoot’, wat ons aan die kant van het veld extra mogelijkheden geeft.””

Willems begon zijn carrière bij Sparta voordat hij in 2011 naar PSV vertrok. Voor de Eindhovenaren kwam Willems 192 keer in actie en werd daar twee keer kampioen. Hij stond eenmaal met de KNVB-beker in zijn handen en tot drie keer toe met de Johan Cruijff Schaal. In 2017 vertrok hij naar de Bundesliga, waar Willems met Eintracht Frankfurt de DFB-bokal won. Voor Eintracht speelde Willems 46 wedstrijden.