Nieuws/Sport
1262071
Sport

'Dit is heftig en komt hard aan'

Verdriet immens bij rouwende badmintonclub

Erik Meijs is op 26-jarige leeftijd overleden.

Erik Meijs is op 26-jarige leeftijd overleden.

De Duitse badmintonclub 1. BC Beuel uit Bonn verkeert in shock door het plotselinge overlijden van zijn Nederlandse speler en aanvoerder Erik Meijs. 

Erik Meijs is op 26-jarige leeftijd overleden.

Erik Meijs is op 26-jarige leeftijd overleden.

De Nederlands kampioen van 2016 en nummer 76 van de wereld overleed donderdag aan de gevolgen van een verkeersongeluk in de buurt van Duisburg.

Zwangere vriendin

Voorzitter Roland Maywald liet op de website van de club weten dat het verdriet groot is. "Dit is heftig en komt hard aan. Het is ook zo erg omdat Erik samen met zijn vriendin in februari ouders zouden worden." De club wil nu een hulpfonds oprichten om de zwangere Birgit Overzier te steunen. Zij nam voor Duitsland als badmintonster deel aan de Olympische Spelen in 2008, 2012 en 2016.

De 26-jarige Meijs stond in de buurt van Ratingen op de A3 in de file toen een vrachtwagen hard op hem inreed. De badmintonner moest door brandweermannen uit zijn zwaar gehavende auto worden gehaald en met een helikopter naar een ziekenhuis worden vervoerd. Daar overleed hij.

Positieve uitstraling

Meijs kwam sinds 2013 uit voor Beuel en groeide uit tot een vaste waarde in de Bundesliga. "Erik was een optimistische, jonge man en bij teamgenoten en aanhang zeer geliefd. Hij had een positieve uitstraling", aldus voorzitter Maywald.

Dergelijke bewoordingen koos ook technisch directeur Claus Poulsen van de Nederlandse badmintonbond. "We zijn diep geschokt. We kenden Erik als een enthousiaste speler met heel veel energie en altijd een lach. Hij speelde badminton met plezier en we hebben allemaal van hem genoten'', vertelde hij aan de NOS.

De Nederlandse topspeelster Selena Piek reageerde onthutst: "Wat is het leven soms toch oneerlijk...Dag lief (oud) teamgenootje. Rust zacht mooie, vrolijke ziel die je was", liet ze weten via social media.