Nieuws/Sport
1263076
Sport

Fraser passeert routinier bij Vitesse

Vitesse-coach Henk Fraser.

Vitesse-coach Henk Fraser.

Vitesse-trainer Henk Fraser heeft zondag tegen FC Groningen geen plaats in zijn elftal voor Alexander Büttner.

Vitesse-coach Henk Fraser.

Vitesse-coach Henk Fraser.

De plek van de linksback wordt ingenomen door Lassana Faye. Büttner was al een aantal keer matig voor de dag gekomen in het eerste elftal van de Arnhemmers en voor aanvang van het Europa League-duel met Zulte Waregem van twee weken geleden zinspeelde Fraser al op een wisseling van de wacht.

Fair

Büttner kreeg die wedstrijd nog de voorkeur, maar werd kort na rust met rood van het veld gestuurd. Omdat de linksback donderdag in het uitduel bij Lazio geschorst is en Faye dan ook moet spelen, vindt Fraser het wel zo fair dat hij met wat speelminuten in de benen kan starten. "Daarnaast verdient Lassana het ook, want hij is al een tijdje goed bezig", zegt de coach van Vitesse.

Faye speelde eerder dit seizoen al negentig minuten op bezoek bij Ajax, waar Vitesse met 2-1 won. Fraser moet het in het Noordlease Stadion doen zonder Maikel van der Werff en Arnold Kruiswijk, maar heeft Luc Castaignos wel weer aan boord. De spits startte tegen Zulte in de basis, maar viel al snel uit met een hersenschudding.