Sport/Autosport
1263778597
Autosport

Definitief een streep door Grand Prix van Vietnam

Het circuit van Vietnam

Het circuit van Vietnam

HANOI - De Grand Prix van Vietnam in de Formule 1 gaat dit jaar definitief niet door. Dat hebben de organisatoren vrijdagmorgen besloten.

Het circuit van Vietnam

Het circuit van Vietnam

De race was aanvankelijk gepland voor april in de straten van Hanoi, als derde wedstrijd van het seizoen. Vanwege het coronavirus werd de race uitgesteld en nu is besloten er helemaal een streep door te zetten.

„Dit was een uiterst moeilijke maar noodzakelijke beslissing gezien de aanhoudende onzekerheid die wordt veroorzaakt door de wereldwijde pandemie van het coronavirus”, aldus de organisatoren van de race in Vietnam, waar voor het eerst in de geschiedenis een Formule 1-wedstrijd zou zijn.

Vietnam is relatief licht getroffen door het coronavirus, met 1110 besmettingen en 35 doden, blijkt uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid.

Vanwege het coronavirus werd het aantal races flink teruggebracht. Van de tot dusverre zeventien ingeplande races zijn er elf al geweest. Over de Grand Prix van Vietnam, die mogelijk in november zou worden verreden, was tot vrijdag nog geen duidelijkheid.

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren terug op de nieuwe mijlpaal van Lewis Hamilton en de tweede plek van Max Verstappen bij de Grand Prix van de Eifel: