Sport/Tennis
1264414365
Tennis

Andy Murray test positief op corona

Andy Murray

Andy Murray

De deelname van Andy Murray aan de Australian Open is onzeker nu hij positief is getest op het coronavirus. De Britse tennisser, voormalig nummer een van de wereld, zou een dezer dagen naar Melbourne vliegen. Nu moet de 33-jarige Murray thuis in Londen in quarantine blijven.

Andy Murray

Andy Murray

De Australian Open, het toernooi waarin Murray vijf keer de finale haalde, begint op 8 februari. De deelnemers moeten bij aankomst in Melbourne eerst twee weken in quarantaine.

Opmerkelijk is dat Murray zich onlangs afmeldde voor het ATP-toernooi van Delray Beach. Hij wilde in de aanloop naar de Australian Open niet het risico lopen dat hij besmet raakt met het coronavirus en mijdt daarom Delray Beach.

„Gezien de toename van het aantal Covid-besmettingen en de transatlantische vluchten die ik anders zou moeten maken, doe ik niet mee. Ik wil de risico’s in de aanloop naar de Australian Open zo klein mogelijk houden”, zei hij toen.

Murray is door heupproblemen afgezakt naar de 123e plek op de wereldranglijst. Hij heeft voor de komende editie van de Australian Open een wildcard ontvangen.

Keys test ook positief

Madison Keys doet in ieder geval niet mee aan de Australian Open. De nummer 16 van de wereld, in 2017 finaliste op de US Open, heeft eveneens positief getest op corona.

„Ik ben erg teleurgesteld dat ik de komende weken niet kan spelen omdat ik hard heb getraind in het off-seizoen en wetende dat Tennis Australia en de andere bonden zoveel hebben gedaan om deze evenementen te laten plaatsvinden”, schreef Keys op social media. In aanloop naar de Australian Open vindt ook een voorbereidingstoernooi in Melbourne plaats. Ook dat evenement laat Keys noodgedwongen schieten.

Sandgren mag wél afreizen

De Amerikaan Tennys Sandgren mocht ondanks een positieve coronatest op maandag wél afreizen naar Melbourne. Sandgren testte eind vorig jaar positief en zou daarom nu valspositief hebben getest. Na medisch onderzoek door de plaatselijke autoriteiten kreeg de kwartfinalist van 2018 en 2020 alsnog toestemming om van Los Angeles naar Australië te vliegen.