Nieuws/Sport
1265000671
Sport

Semenya krijgt 'te laat' een uitnodiging

Caster Semenya

Caster Semenya

JOHANNESBURG - Atlete Caster Semenya heeft vrijdag alsnog een uitnodiging gekregen om zondag bij de wedstrijden in de Diamond League in het Marokkaanse Rabat deel te nemen aan de 800 meter, maar volgens haar manager Jukka Härkönen kwam die te laat. "Ze heeft 20 uur nodig om vanuit Zuid-Afrika in Marokko te komen. Dat gaat haar niet meer lukken", aldus Härkönen.

Caster Semenya

Caster Semenya

Aanvankelijk had Semenya haar onvrede geuit over het uitblijven van de invitatie. De internationale atletiekfederatie IAAF had haar een startverbod gegeven voor de 800 meter, tenzij ze testosteron verlagende medicijnen zou slikken. Dat weigert de tweevoudig olympisch kampioene op de 800 meter. De Zwitserse rechter dwong de IAAF onlangs echter de maatregel op te schorten.

De IAAF verplicht vrouwelijke atleten met van nature te hoge waarden van het spierversterkende hormoon medicijnen te slikken om die waarden te onderdrukken. De competitie zou daardoor eerlijker worden. De regels gelden voor afstanden van 400 meter tot 1 Engelse mijl.