Sport/Voetbal
1265330206
Voetbal

’Uitstel Eredivisieduels ten koste van ritme’

Ajax-trainer Erik ten Hag: gewoon doorspelen zonder publiek

Erik ten Hag

Erik ten Hag

Als het aan Erik ten Hag ligt wordt er de komende weken in de Eredivisie gewoon doorgevoetbald, ook al moet dat vanwege de coronamaatregelen zonder publiek. De trainer van Ajax vreest dat uitstel ten koste gaat van het ritme, met name voor de clubs die in Europees verband in actie moeten komen.

Erik ten Hag

Erik ten Hag

„Natuurlijk wil je altijd met publiek spelen”, zei Ten Hag bij sportzender ESPN. „Maar er komt een cruciale fase aan voor de clubs die Europees spelen. Het is belangrijk dat Nederland daarin goed presteert en dus van belang dat spelers hun ritme behouden. In dat licht bezien is het wellicht beter om door te voetballen.”

Door de vrijdag afgekondigde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen mag er de komende drie weken geen publiek aanwezig zijn bij sportwedstrijden. De KNVB heeft de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gevraagd of ze door willen voetballen zonder publiek of dat ze de wedstrijden willen uitstellen, in de hoop dat er later wel met fans in de stadions gespeeld kan worden.

Ten Hag vreest ook dat door uitstel er een druk voorjaar volgt, terwijl hij met Ajax dan aan de knock-outfase van de Champions League begint. Ajax heeft zich daarvoor al gekwalificeerd. „We moeten ook nadenken of uitstel van wedstrijden dan niet leidt tot een te zware belasting van spelers.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop