Sport/Darts
1266825
Darts

Mighty Mike schakelt Rob Cross uit op weg naar halve finale

Van Gerwen ergert zich dood aan zichzelf

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen heeft zich ontdaan van Rob Cross en geplaatst voor de halve finale van de Grand Slam of Darts. 

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Mighty Mike kwam Cross de afgelopen periode al geregeld tegen tijdens de grotere toernooien en heeft in de 27-jarige Engelsman een geduchte tegenstander. Maar Cross is er nog niet in geslaagd Van Gerwen te kloppen, en dat lukte ook in de kwartfinale in Wolverhampton niet. Van Gerwen was met 16-13 te sterk.

Van Gerwen en Cross schotelden het publiek een knaller van een wedstrijd voor en de Engelsman plaatste in de vijftiende leg de eerste break. Niet veel later brak Van Gerwen weer terug en in de 24e leg pakte de Brabander via een break zijn eerste echte voorsprong. Dat was het gaatje dat Van Gerwen nodig had en vervolgens liep hij uit naar een 16-13 zege.

Snel breken

"Ik heb mezelf tot het uiterste getergd, want ik ergerde me dood aan mezelf", zei Van Gerwen na afloop bij RTL. "Mijn eigen legs gingen niet soepel, en dan moet je aanhaken. Ik wilde Rob snel breken, en dan eroverheen. Maar dat ging niet, wat ook zijn verdienste was natuurlijk. Maar ik heb altijd het idee gehad dat ik hem zou verslaan."

Zondagmiddag wacht in de halve finale Phil Taylor. "Het is een van de laatste kansen die ik krijg om hem te verslaan, en die kans ga ik met beide handen pakken", keek Van Gerwen vast handenwrijvend vooruit.