Sport/Darts
1268659391
Darts

Ook Wattimena verder op Grand Slam of Darts, nederlaag deert Van Gerwen niet

Jermaine Wattimena

Jermaine Wattimena

Na Michael van Gerwen, Danny Noppert, Raymond van Barneveld en Dirk van Duijvenbode heeft ook Jermaine Wattimena de knock-outfase bereikt van de Grand Slam of Darts.

Jermaine Wattimena

Jermaine Wattimena

De 34-jarige darter uit de Gelderse plaats Westervoort versloeg de Amerikaan Leonard Gates in zijn laatste groepswedstrijd met 5-1. Wattimena eindigde daardoor op de tweede plaats, achter Jonny Clayton uit Wales.

De Nederlander begon het toernooi in de Engelse stad Wolverhampton met een zege op de Australiër Damon Heta (5-2), maar was daarna kansloos tegen Clayton (0-5). Wattimena sloot de poulefase af met een overtuigende zege op Gates. Hij besliste de partij door na een maximale score van 180 de resterende 108 punten met drie pijlen uit te gooien.

Van Gerwen is na twee zeges al zeker van een vervolg in het toernooi. De drievoudig wereldkampioen speeltde dinsdagavond zijn laatste poulewedstrijd en verloor in een hoogstaand treffen van Ross Smith: 4-5 in legs.

Smith ijzersterk

Smith gooide maar liefst negen keer de maximale score van 180 en haalde een gemiddelde van bijna 108 punten per beurt. Van Gerwen eindigde wel als eerste in de poule, voor Smith. De Engelsman verraste eind vorige maand door het EK te winnen.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Van Gerwen (33) won de Grand Slam of Darts drie keer op rij, in 2015, 2016 en 2017. Vorig jaar schreef Gerwyn Price uit Wales het toernooi voor de derde keer op zijn naam.