1269724
Sport

Eerste doelman Espanyol in beeld bij Eindhovenaren

PSV al bezig met opvolging Zoet

Espanyol-doelman Pau Lopez moet Jeroen Zoet opvolgen bij PSV.

Espanyol-doelman Pau Lopez moet Jeroen Zoet opvolgen bij PSV.

PSV is vastbesloten tijdig in te spelen op een vertrek van doelman Jeroen Zoet, die Eindhoven na dit seizoen normaal gesproken zal verlaten. De Eredivisie-koploper heeft inmiddels zijn interesse in Espanyol-doelman Pau Lopez (22) kenbaar gemaakt.

Espanyol-doelman Pau Lopez moet Jeroen Zoet opvolgen bij PSV.

Espanyol-doelman Pau Lopez moet Jeroen Zoet opvolgen bij PSV.

Het contract van de Spaanse goalie bij de tweede club van Barcelona loopt na dit seizoen af. Lopez is bij de middenmoter in La Liga de eerste doelman en speelde in totaal al 50 wedstrijden op het hoogste niveau. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Tottenham Hotspur, waar hij achter Hugo Lloris en Michel Vorm als back-up diende. Gesprekken om zijn huidige contract open te breken, hebben (nog) niet geleid tot een nieuwe verbintenis.

Dat PSV achter de coulissen al werk maakt van een nieuwe goalie is geen verrassing. Zoet (26) hoopte afgelopen zomer op een transfer en stond in de belangstelling van gerenommeerde clubs als Benfica en Newcastle United. Tot zijn teleurstelling hield PSV vast aan een vraagprijs van bijna tien miljoen euro, terwijl de international van Oranje dacht dat zijn werkgever zou meewerken aan een transfer. De verwachting is dat Zoet – wiens verbintenis in 2019 afloopt – komende zomer wél de stap naar het buitenland maakt. De goalie heeft de teleurstelling van een gemiste transfer snel achter zich gelaten en maakt een uitstekende indruk. PSV heeft onder anderen Eloy Room en de nu aan Roda JC verhuurde Hidde Jurjus ook nog onder contract staan.

Met de interesse voor de na deze jaargang transfervrije Lopez, die in Spanje zeer goed staat aangeschreven en bezig is aan een sterk seizoen, zet PSV vooralsnog hoog in. Ook wat betreft de (eerste) keeperspositie kijkt de club dus over de grens, omdat er in de ogen van PSV in Nederland weinig of geen ’top-opties’ voorhanden zijn.

Het zegt iets over de ambitie van technisch manager Marcel Brands, die in de lange zoektocht naar een linksback als vervanger van Jetro Willems ook vasthield aan targets die volgens de technische leiding een absolute meerwaarde zouden zijn. Aangezien die, mede door de financiële mogelijkheden, niet haalbaar bleken, besloot PSV het vertrek van Willems intern op te vangen. Al houden de Eindhovenaren de ogen ook voor die positie niet gesloten.