Sport/Wielrennen
1270618778
Wielrennen

Alaphilippe geeft bijzonder cadeau aan ploeggenoten Tour

Julian Alaphilippe deelt een gele trui uit.

Julian Alaphilippe deelt een gele trui uit.

Julian Alaphilippe was de meest opvallende renner in de voorbije Ronde van Frankrijk. De Fransman won twee etappes en de Superstrijdlust, droeg 14 keer de gele trui en finishte uiteindelijk als vijfde in het eindklassement. Zondagavond tijdens het afsluitende etentje in Parijs bedankte hij zijn ploegmakkers van Deceuninck-Quick Step met een bijzonder origineel cadeau.

Julian Alaphilippe deelt een gele trui uit.

Julian Alaphilippe deelt een gele trui uit.

Alaphilippe gaf elke ploeggenoot één van de gele truien die hij deze Tour had gedragen, als teken van waardering van hun harde werk.

Alaphilippe verstevigde overigens zijn leiderspisitie in de nieuwe World Rankings van de Internationale Wielerunie (UCI). De Fransman telt nu 4337,62 punten en vergroot daarmee zijn voorsprong op zijn eerste achtervolgers. Dat zijn de Spaanse wereldkampioen Alejandro Valverde (3109 ptn), die van vier naar twee sprong, en de Deen Jakob Fuglsang (2991).

Tourwinnaar Egan Bernal maakte een reuzensprong van 23 naar 6, met 2726,75 punten. Mathieu van der Poel is met een vijftiende plaats de beste Nederlander, gevolgd door Steven Kruijswijk (21e) en Bauke Mollema (28e).