Sport/Autosport
1273064252
Autosport

Verstappen wil ’nog één stapje hoger in speciale GP’

Max Verstappen

Max Verstappen

SUZUKA - Max Verstappen eindigde al drie keer op het podium in de Grand Prix van Japan, maar winnen deed hij nog nooit op Suzuka.

Max Verstappen

Max Verstappen

„Het zou geweldig zijn als we zondag nog één stapje hoger kunnen eindigen”, zei de Nederlandse coureur in een vooruitblik op de website van Red Bull. Verstappen eindigde in 2016 en 2017 als tweede op Suzuka, vorig jaar werd hij derde achter de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Topklassering

De 22-jarige kopman van Red Bull liet twee weken geleden in Rusland al weer een nieuwe Honda-motor in zijn bolide plaatsen. Verstappen incasseerde daardoor weliswaar een gridstraf, maar hij wist toch nog als vierde te eindigen, vooraf al het maximaal haalbaar geachte. Hij hoopt dat de extra pk’s hem in Japan kunnen helpen aan een topklassering.

„Voor Honda is dit de thuiswedstrijd, dat maakt de Grand Prix van Japan extra speciaal”, aldus Verstappen. „We hebben met Honda al een paar geweldige resultaten geboekt, hopelijk kunnen we hier voor de Japanse fans ook zo goed mogelijk presteren. Suzuka is een speciale plek voor mij. Ik maakte hier in een training mijn debuut in de Formule 1 toen ik net 17 jaar was geworden, dat vergeet ik nooit meer. Ik heb hier sindsdien veel goede resultaten geboekt. Ferrari zal weer heel sterk zijn met hun snelheid op de rechte stukken, maar wij zijn snel in de bochten, dus hopelijk kunnen we daar wat tijd winnen.”

Vierde plaats

In de WK-stand neemt Verstappen met 212 punten de vierde plek in, achter Hamilton (322), Bottas (249) en Ferrari-coureur Charles Leclerc (215).