Sport/Darts
1273225241
Darts

Michael van Gerwen hekelt arbiter: ’Fluitend publiek hoort erbij’

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen.

Amsterdam - Michael van Gerwen verloor donderdag in Aberdeen tijdens de elfde speelavond van de Premier League Darts in de finale verloren van Jonny Clayton. De Nederlandse darter was in de slotfase zichtbaar geïrriteerd door arbiter Russ Bray.

Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen.

De leidsman reageerde meermaals op iemand in het publiek die zat te joelen. Van Gerwen meende naar afloop dat Bray de situatie daarmee alleen maar erger maakte. ,,Het was ontzettend irritant. Ik was ontevreden vanwege mijn eigen spel, maar de scheidsrechter maakt daar bovenop een fout”, zo stelt MVG tegenover ViaPlay.

Volgens Van Gerwen is het hek van de dam als scheidsrechters op al het gefluit reageren. „Ik heb honderd keer per jaar fluitend publiek zitten. Dat hoort erbij. Maar nu draaide hij elke keer als ik wilde gooien zich om om er iets van te zeggen. Hij heeft als scheidsrechter niet de autoriteit om iemand eruit te gooien, en het was duidelijk dat die ene vervelende fluiter niet wilde stoppen. Toch ging hij door. Dat leidt mij dan af.”

Op social media benadrukte Van Gerwen nog dat hij niet boos was op de fans. „De sfeer in Aberdeen was geweldig deze avond, bedankt Schotland.”