Sport/Tennis
1274681048
Tennis

Tóch publiek welkom bij ABN Amro-tennistoernooi in Rotterdam

Andrey Rublevwon het toernooi in 2021, zonder fans.

Andrey Rublevwon het toernooi in 2021, zonder fans.

ROTTERDAM - Bij het ATP-tennistoernooi van Rotterdam is volgende maand toch publiek welkom. Nu het kabinet het verbod op publiek bij sportwedstrijden heeft opgeheven, gaat de organisatie alsnog toeschouwers toelaten in Ahoy.

Andrey Rublevwon het toernooi in 2021, zonder fans.

Andrey Rublevwon het toernooi in 2021, zonder fans.

Een kleine twee weken geleden maakten de organisatoren van het ABN AMRO World Tennis Tournament nog bekend dat Ahoy tussen 5 en 13 februari net als vorig jaar leeg zou blijven, ook als er tegen die tijd weer publiek zou zijn toegestaan.

Toernooidirecteur Richard Krajicek en zijn team zijn nu teruggekomen op dat besluit. „We gaan alles in het werk stellen om per sessie 1250 mensen te ontvangen”, zegt een woordvoerder van het ATP-toernooi. „Met name omdat we veel oproepen hebben gekregen van fans die zeggen: jullie hebben zo’n mooi deelnemersveld, we willen graag komen kijken, ook al gaan de gebruikelijke activiteiten buiten de baan niet door. Daar moeten we wel gehoor aan geven.”

Kaarten

Vorig jaar werd in een leeg Ahoy getennist. Iedereen die al een kaart had gekocht voor de editie van 2021, krijgt nu de kans om te komen kijken. „We hebben in een week tijd dertien sessies, dat betekent dat we dertien keer 1250 mensen kunnen toelaten”, aldus een woordvoerder. Het is nog niet bekend hoe de toegangsplaatsen worden verdeeld.

Het kabinet geeft toestemming om tot 22.00 uur publiek toe te laten bij sportwedstrijden. In Ahoy wordt vaak nog tot middernacht getennist. „We zijn al lang blij dat het geen 17.00 uur is geworden, daar konden we helemaal niets mee. Voor de middagsessie hebben we nu geen probleem. In de avond is de eerste partij meestal rond 22.00 uur klaar. Dat betekent dat we daarna zonder publiek verder gaan.”

Krajicek heeft onder anderen de toptennissers Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Andrej Roeblev, Felix Auger-Aliassime, Hubert Hurkacz en Jannik Sinner vastgelegd als deelnemers. Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor kregen een wildcard. Vorig jaar won de Rus Roeblev voor lege tribunes in Rotterdam.