Sport/Voetbal
1274710142
Voetbal

’Rode Duivels nu sterker dan op WK’

Roberto Martinez ziet de Rode Duivels San Marino met 9-0 oprollen.

Roberto Martinez ziet de Rode Duivels San Marino met 9-0 oprollen.

BRUSSEL - De Belgische voetbalploeg is nu sterker dan vorig jaar tijdens het WK in Rusland. Dat concludeerde bondscoach Roberto Martinez na de uitbundige zege in Brussel tegen San Marino: 9-0. Met de zevende opeenvolgende zege in de kwalificatiegroep plaatsten de Rode Duivels zich als eerste land voor de eindronde van het EK volgend jaar zomer.

Roberto Martinez ziet de Rode Duivels San Marino met 9-0 oprollen.

Roberto Martinez ziet de Rode Duivels San Marino met 9-0 oprollen.

België eindigde tijdens het WK van 2018 op de fraaie derde plaats. Volgens Martinez, al ruim drie jaar in dienst van de Belgische voetbalbond, staat zijn ploeg er momenteel nog wat beter voor.

„We hebben nu meer ervaring en meer kwaliteit in de breedte. Daarnaast zit er een goede mentaliteit in deze groep. In de wedstrijd tegen San Marino wilden ze echt iets aan de fans geven. Het feit dat Yannick Carrasco in de slotfase de bal aan de 18-jarige Yari Verschaeren geeft om een strafschop te benutten, wijst op die uitstekende mentaliteit.”

Martinez verwacht bij het EK dat de krachtsverschillen tussen de titelkandidaten klein zullen zijn. „Dan worden andere zaken doorslaggevend. Als groep kun je dan het verschil maken. De spelers moeten in staat zijn om iets te gunnen aan elkaar.”

De Spaanse coach was vol lof over Verschaeren, die vorige maand zijn debuut maakte in de nationale ploeg. De talentvolle middenvelder van Anderlecht mocht tegen San Marino in het laatste halfuur meedoen. „Yari is zo’n speler die je doet glimlachen. Hij is de toekomst van het Belgische voetbal. Technisch is hij nu al buitengewoon.”

België vertrekt zonder Leander Dendoncker, Youri Tielemans en Romelu Lukaku naar Kazachstan voor het achtste groepsduel op zondag. „Dendoncker is door zijn maagproblemen niet klaar voor zo’n lange vlucht, Tielemans mag huiswaarts omdat zijn vrouw op het punt staat te bevallen en Lukaku keert terug naar Inter”, liet Martinez weten.