Sport/Voetbal
127697204
Voetbal

Higler: ’Al zou het hands zijn van Dumfries, dan is het nog geen penalty’

Scheidsrechter Dennis Higler

Scheidsrechter Dennis Higler

EINDHOVEN - Scheidsrechter Dennis Higler staat nog steeds achter zijn beslissing om aanvoerder Denzel Dumfries van PSV geen strafschop tegen te geven in het thuisduel (1-1) met Feyenoord.

Scheidsrechter Dennis Higler

Scheidsrechter Dennis Higler

Dumfries leek de bal bij een gelijke stand (1-1) even met een hand te raken tijdens een duel met Eric Botteghin. „Ik zie Dumfries met een hoge arm”, vertelde Higler bij FOX Sports. „In het veld heb ik het idee dat hij de bal kopt en dat die arm daar inderdaad dichtbij zit.”

„De videoscheidsrechter heeft het moment uit verschillende hoeken en standen bekeken en echt goed de tijd genomen om dat nauwkeurig te doen”, vervolgt Higler. „Dan zie je ook dat uit de ene hoek lijkt het alsof de bal op de hand komt. Uit de andere hoek lijkt hij te koppen.”

„Wat ik veel belangrijker vind”, stelt Higler, „als je de camera linksonder pakt, zie je de spelers van achteren. Ze gaan het duel aan en de arm van Dumfries zit keurig laag. Door het contact met Botteghin gaat die arm ook omhoog. Ik ben er niet zeker van dat de bal op z’n arm komt. Maar al zou dat zou zijn, dan is het voor mij nog geen strafbare handsbal.”