Sport/Tennis
127855116
Tennis

Stefanos Tsitsipas in Parijs vlot naar laatste vier

Stefanos Tsitsipas balt zijn vuist.

Stefanos Tsitsipas balt zijn vuist.

PARIJS - De Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas (22) heeft op Roland Garros vlot de halve finales bereikt. De nummer 5 van de plaatsingslijst rekende in drie sets af met de als dertiende geplaatste Rus Andrey Roeblev. Na 1 uur en 55 minuten was het duel tussen de twee leeftijdsgenoten voorbij: 7-5, 6-2, 6-3.

Stefanos Tsitsipas balt zijn vuist.

Stefanos Tsitsipas balt zijn vuist.

Tsitsipas strandde vorig jaar in Parijs in de vierde ronde, zijn beste prestatie op Roland Garros tot deze editie. In 2019 haalde hij de laatste vier bij de Australian Open.

In aanloop naar Roland Garros troffen Tsitsipas en Roeblev elkaar in de finale van het ATP-toernooi van Hamburg. Toen won Roeblev, met 7-5 in de derde set.

„Ik voel me heel erg op mijn gemak op deze baan”, reageerde Tsitsipas na afloop op de vraag waarom hij op court Philippe-Chatrier zo excelleerde tegen Roeblev. De Rus liet in de eerste set bij een stand van 5-4 nog wel de kans liggen op setwinst.

„Ik had geen beste start, nee”, gaf de Griekse outsider toe. „Gelukkig besefte ik net op tijd dat ik een vechter ben. Ik kon een knop in mijn hoofd omzetten. Hoe? Dat vertel ik niet, want dan is het geen geheim meer. Alles draait om strijd leveren en het vinden van oplossingen op de belangrijke momenten. Daar ben ik in geslaagd.”

Wat Tsitsipas betreft, mag zijn avontuur in Frankrijk nog wel even voortduren. „Het toernooi op Roland Garros bekeek ik al als kleine jongen. Ik heb er altijd van gedroomd om hier te spelen en zeker op court Philippe-Chatrier. Ik geniet er heel erg van. Misschien speel ik daarom nu ook wel zo goed.”

In de halve finales speelt Tsitsipas tegen de als eerste geplaatste Serviër Novak Djokovic of de Spanjaard Pablo Carreño Busta. Die partij is woensdagavond.