Sport/Voetbal
1278595859
Voetbal

Vijf Nederlandse voetbalsters genomineerd voor wereldelftal

Lieke Martens

Lieke Martens

ZÜRICH - Vijf Nederlandse voetbalsters maken kans om te worden opgenomen in het wereldelftal van 2020.

Lieke Martens

Lieke Martens

Sari van Veenendaal (PSV), Stefanie van der Gragt (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Lieke Martens (FC Barcelona) en Vivianne Miedema (Arsenal) staan op de kandidatenlijst van 55 speelsters, die is opgesteld door de internationale spelersvakbond FIFPRO en de mondiale voetbalbond FIFA.

Alle profvoetballers ter wereld kunnen hun stem uitbrengen. Volgende week donderdag, 17 december, wordt het ’beste’ elftal van 2020 gepresenteerd op het FIFA-gala The Best, dat vanwege de coronacrisis online wordt gehouden. Keepster Van Veenendaal kreeg vorig jaar een plek in het wereldelftal van 2019. Ze werd toen ook gekozen tot beste keepster ter wereld.

Miedema is niet alleen genomineerd voor het wereldelftal, maar ze behoort ook tot de elf kandidaten voor de prijs voor de beste voetbalster van het jaar. Bij de mannen geldt dat voor Virgil van Dijk, de aanvoerder van Oranje. Bondscoach Sarina Wiegman van de Nederlandse voetbalsters maakt kans om te worden gekozen tot beste coach van een vrouwenteam.