Sport/Voetbal
1279170643
Voetbal

Rechtsback Ajax staat op in memorabel duel

Mazraoui: ’Misschien hebben mensen aan mij getwijfeld’

Noussair Mazraoui in duel met Callum Hudson-Odoi.

Noussair Mazraoui in duel met Callum Hudson-Odoi.

Doodmoe, zwaar teleurgesteld maar toch ook een tikkeltje voldaan wandelde Noussair Mazraoui na een krankzinnig uitduel van Ajax met Chelsea (4-4) richting de spelersbus. „Wat een wedstrijd”, stamelde de rechtsback van de kampioen van Nederland. „Er is echt zo veel gebeurd.”

Noussair Mazraoui in duel met Callum Hudson-Odoi.

Noussair Mazraoui in duel met Callum Hudson-Odoi.

Net als al zijn ploeggenoten baalde Mazraoui van het optreden van de Italiaanse scheidsrechter Gianluca Rocchi. „Als hij eerst fluit voor een overtreding op Blind, dan hoeft Daley er niet af en krijgt Veltman ook niet meteen zijn tweede gele kaart en een strafschop tegen”, omschreef hij de manier waarop Ajax binnen elf minuten een voorsprong van 1-4 verspeelde. „Daarna was het vechten met negen man. Gelukkig bleef het bij 4-4.”

Mazraoui kreeg tegen Chelsea weer eens de voorkeur boven Sergiño Dest, de kersverse international van de Verenigde Staten die zich in de eerste maanden van het seizoen in de basisformatie van Ajax wist te spelen. De in Leiderdorp geboren verdediger kreeg na een veel te korte vakantie een rode kaart in het uitduel met APOEL Nicosia en kwam daarna niet meer niet in zijn ritme door lichte blessures.

„Ik moest het hier weer laten zien”, stelde de international van Marokko die vorig seizoen doorbrak bij Ajax met doelpunten tegen Bayern München en Benfica in de Champions League. „Natuurlijk staat er dan druk op in een uitwedstrijd tegen Chelsea. Maar ik denk dat ik het wel aardig heb gedaan.”

Mazraoui leek op Stamford Bridge voor het eerst dit seizoen weer op die sterke rechtsback van het vorige voetbaljaar. Ook tegen Christian Pulisic, de man in vorm bij Chelsea, bleef hij goed overeind. Steeds weer wist hij met een geslaagde ingreep te corrigeren. En hij kwam ook nog aan aanvallen toe.

De 21-jarige rechtsback zag zijn ploeg uitlopen naar een voorsprong van 1-4 en nog was het duel niet gedaan. Chelsea voetbalde al in de vijfde versnelling maar bleek toch nog in staat om het tempo verder te verhogen. Nog leek er niets aan de hand, totdat Ajax met negen man verder moest en het in de 74e minuut 4-4 stond. „Daarna was het vechten”, vertelde Mazraoui. „En werd het zwaarder en zwaarder. Dit waren volgens mij pas mijn tweede negentig minuten van het seizoen.”

Ajax wankelde en het was een klein wonder dat de 5-4 en 6-4 voor Chelsea niet vielen. Maar Mazraoui zag zijn ploeg zelfs met negen man ook nog aanvallen. ”Álvarez was nog dichtbij”, doelde hij op een gevaarlijk schot van de Mexicaan. „Misschien hebben andere mensen aan mij getwijfeld”, zei hij over zijn eigen optreden. „Maar ik ben altijd in mezelf blijven geloven. Ik ben blij dat ik mezelf heb kunnen laten zien. Hier kan ik mee verder. Hier moet ik op verder bouwen.”