Sport/Tennis
128043742
Tennis

Achillespees zat Nederlandse tennisster dwars

Kiki Bertens mist Australian Open door operatie

Kiki Bertens deelde het nieuws via Instagram.

Kiki Bertens deelde het nieuws via Instagram.

Kiki Bertens mist volgend jaar de Australian Open. De Nederlandse tennisster heeft een operatie aan haar achillespees ondergaan.

Kiki Bertens deelde het nieuws via Instagram.

Kiki Bertens deelde het nieuws via Instagram.

„Mijn achillespees belemmerde mij de laatste tijd te veel in trainingen en wedstrijden”, aldus de 28-jarige Bertens in een bericht op Instagram.

„De enige mogelijkheid om weer het maximale uit mijn trainingen en wedstrijden te halen was om me te laten opereren. Dit heb ik dan nu ook gedaan. Hierdoor mis ik het begin van 2021 en zal dus niet deelnemen in Australië. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk sterker en fitter terug te komen.”

Bertens is op dit moment de nummer negen van de wereld. De Australian Open vinden in 2021 plaats van 18 tot en met 31 januari.

De Wateringse werd begin deze maand in de vierde ronde van Roland Garros uitgeschakeld. Ze verloor roemloos van de Italiaanse Martina Trevisan in twee sets: 4-6 4-6.

Vervolgens besloot ze om de WTA-toernooien van Ostrava en Linz te laten schieten. Dat waren voorlopig de laatste twee toernooien op de WTA-kalender.

Bertens speelde dit seizoen slechts zeven toernooien. Ze veroverde voor de uitbraak van het coronavirus in februari haar tiende titel in Sint-Petersburg. Op de Australian Open reikte ze net als in Parijs tot de vierde ronde. Op de US Open kwam ze niet in actie.