Sport/Voetbal
1283202417
Voetbal

Heracles met tien man langs Helmond Sport en is weer gedeeld koploper

De spelers van Heracles vieren de openingsgoal tegen Helmond Sport.

De spelers van Heracles vieren de openingsgoal tegen Helmond Sport.

Heracles Almelo moest in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport in de Keuken Kampioen Divisie ruim 75 minuten met een man minder spelen, maar pakte wel weer een overwinning. Lucas Schoofs en invaller Abdenego Nankishi maakten in de tweede helft de doelpunten: 2-0. De Belgische middenvelder Schoofs kopte kort na rust raak uit een vrije trap van Emil Hansson en Nankishi besliste het duel in de slotfase.

De spelers van Heracles vieren de openingsgoal tegen Helmond Sport.

De spelers van Heracles vieren de openingsgoal tegen Helmond Sport.

Bij Heracles had aanvaller Anas Ouahim al na een kwartier rood gekregen. De Duitser ging ver op de helft van Helmond Sport, vlakbij de zijlijn, hard door op een speler van de tegenstander. De scheidsrechter stuurde Ouahim met rood van het veld.

In ondertal boekte de ploeg van trainer John Lammers wel de zesde overwinning van het seizoen. Met 19 punten uit acht wedstrijden staat Heracles op gelijke hoogte met koploper PEC Zwolle, dat over hetzelfde doelsaldo beschikt (+13), maar de eerste plaats in handen heeft omdat het één goal meer maakte. FC Eindhoven volgt op 1 punt.

Willem II wint ruim

Willem II, dat afgelopen seizoen net als PEC Zwolle en Heracles degradeerde uit de Eredivisie, boekte een overtuigende zege bij TOP Oss: 1-3. Na 25 minuten stond de Tilburgse ploeg van trainer Kevin Hofland al met 3-0 voor via doelpunten van Matthias Verreth en Michael de Leeuw (twee). Justin Mathieu deed in de slotfase uit een strafschop nog iets terug namens TOP Oss. Willem II kwam met de winst op 15 punten.

MVV Maastricht won met 2-1 bij FC Dordrecht. Het duel tussen VVV-Venlo en Telstar eindigde in 1-1. Telstar kwam in de 87e minuut op voorsprong, maar diep in de blessuretijd trok Sven Braken de stand gelijk.

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie