Sport/Darts
1285102143
Darts

Van Barneveld bij Bahrain Masters probleemloos naar laatste acht

Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld.

Sakhir - Raymond van Barneveld heeft zijn eersterondepartij op Bahrain Darts Masters tegen de Japanner Yuki Yamada met 6-2 gewonnen. Het was zijn eerste wedstrijd sinds het WK afgelopen maand.

Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld.

De 39-jarige Yamada liep direct achter de feiten aan door de eerste leg, die hij zelf mocht beginnen, te verliezen. Van Barneveld hoefde niet zijn beste darts te laten zien om snel uit te lopen naar 1-5. Yamada deed nog even wat terug, maar kon nooit echt voor paniek bij Van Barneveld zorgen.

Zo kende de Nederlander een feilloze start van het toernooi, dat vrijdag eindigt met op één dag de kwartfinale, halve finale en finale.

Net geen negendarter

Dimitri Van den Bergh was in zijn wedstrijd dicht bij een negendarter, maar bij zijn beslissende negende pijl miste hij de dubbel achttien. Van den Bergh, die op het WK werd verslagen door Michael van Gerwen, won desondanks zijn eersterondewedstrijd op de Masters Darts in Bahrein met 6-5 van Alain Aliabi, die nog wel een matchdart kreeg.

Wereldkampioen Michael Smith, Rob Cross, Luke Humphries, Peter Wright en Gerwyn Price hebben ook hun eerste wedstrijd winnend afgesloten. Humphries is in de kwartfinale de volgende tegenstander van Van Barneveld.